Skriv ut denna sida
torsdag, 01 februari 2018 11:41

Skanska miljardsäljer till Kungsleden i Göteborg

Skrivet av 
alt
Kungsleden stärker sin marknadsposition på kontorsmarknaden i Göteborg genom att förvärva fastigheter i det expansiva området Södra Centrum.


Skanska har sålt kontorsfastigheterna Tändstickan II och III med tillhörande parkeringshus i Kallebäck, Göteborg, för cirka 1 Mdr kr. Köpare är Kungsleden. Preliminärt tillträde för Tändstickan II och parkeringshuset är februari 2018 och för Tändstickan III, januari 2019. Med de fastigheter som Kungsleden äger sedan tidigare i området skapar bolaget därmed ett nytt modernt kontorskluster om totalt cirka 50.000 kvm i Södra Centrum i Göteborg.
    

Kontorsfastigheterna som ingår i transaktionen omfattar totalt 18.300 kvm och är fullt uthyrda till Handelsbanken, ÅF, Capgemini, Försäkringskassan samt BeSiDa som kommer bedriva restaurangverksamhet i Tändstickan III. Parkeringsgaraget omfattar 11.600 kvm.
    

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Kungsleden. Vi är stolta över de fina kontorsprojekten som vi skapat och ser fram emot att fortsätta att bygga de planerade bostadshusen här i kvarteret Tändstickan, säger Micko Pettersson, vd Skanska Fastigheter Göteborg.
    

Kontorshusen kommer att certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED. Den genomsnittliga hyreskontraktsdurationen är 5,8 år från och med respektive tillträdestidpunkt och det totala hyresvärdet för samtliga tre fastigheter uppgår till drygt 56 Mkr.
    

– Jag är mycket glad över att vi nu lyckas skapa ett kluster av fastigheter i en av Göteborgs mest intressanta stadsdelar där Skanska har utvecklat tre högkvalitativa fastigheter med en tydlig hållbarhetsprofil och välrenommerade hyresgäster, säger Ylva Sarby Westman, vice vd i Kungsleden.
    

Göteborg Södra Centrum blir Kungsledens andra kluster i Göteborg efter Högsbo. Det nya klustret kommer efter tillträde av samtliga fastigheter att ha ett marknadsvärde på knappt 1,4 Mdr och ett hyresvärde på cirka 81 Mkr.

Senaste från Redaktionen