20 april 2024
måndag, 29 januari 2018 16:44

Svenska Bostäder förlänger med Newsec i Vällingby

Skrivet av 
alt
Kulturhuset och Stadsteatern i Vällingby. Under de år som Newsec har förvaltat Vällingby Centrum har centrumets utbud breddats, bland annat med en filial till Stadsteatern.

 

Newsec har vunnit en offentlig upphandling för Svenska Bostäder och får därmed förtroendet att fortsätta förvalta Vällingby Centrum – ett samarbete som pågått sedan 2012. Den klassiska handelsplatsen väster om Stockholm omfattar totalt 45.000 kvm butiksyta med 90 butiker, 7.000 kvm serviceyta med 20 restauranger och kaféer, 11.000 kvm kontor och 2.100 parkeringsplatser.

 

– Svenska Bostäder har en lång närvaro i Vällingby och stadsdelen ligger oss varmt om hjärtat. Att Vällingby kan erbjuda ett levande centrum med allt från affärer till annan typ av samhällsservice är oerhört viktigt. Newsec har arbetat utifrån en långsiktig plan för att utveckla utbudet och Vällingby är nu återigen ett levande centrum medett starkt kultur-, restaurang-, handels- och serviceutbud. Vi är glada att få fortsätta samarbetet, säger Pelle Björklund, vd Svenska Bostäder.

 

Under de fem år som Newsec har skött förvaltningen har vakansgraden i Vällingby Centrum sjunkit från 17 till 8 procent samtidigt som driftnettot förbättrats från cirka 20 Mkr till 100 Mkr. Under perioden har även utbudet breddats med nya livsmedelsbutiker, gym, en filial till Stadsteatern och fler serviceställen, exempelvis en barn- och mödravårdscentral och tandvård.

 

I samband med att det förnyade kontraktet träder i kraft kliver också Pernilla Andersson in som ny centrumchef för Vällingby Centrum. Hon har tidigare arbetat som både centrumchef och förvaltare och tar med sig relevant erfarenhet in i det nya jobbet.

 

– Vi har en lång relation med Svenska Bostäder och Vällingby Centrum och känner oss verkligen stolta över att förvalta en av Stockholmsregionens mest ikoniska platser. Vi är också väldigt glada över den fina utvecklingen de senaste fem åren, både på intäkts- och utbudssidan, och ser fram emot att fortsätta i samma riktning med Pernilla Andersson som ny centrumchef, säger Mattias Johansson, chef för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.