16 april 2024
måndag, 29 januari 2018 16:40

CBRE ska hyra ut Medborgarhuset

Skrivet av 
alt
Medborgarhuset, byggt år 1939, ligger strategiskt beläget i hjärtat av Södermalm, med direkt anslutning till tunnelbana.

 

Stockholms Stad anlitar CBRE:s leasing team för att hyra ut fastigheten Medborgarhuset 1 vid Medborgarplatsen på Södermalm. Totalt ska en yta om 4.400 kvm hyras ut för kontor, butiker och restauranger. Ombyggnationen av Medborgarhuset pågår och beräknad inflyttning är år 2020.

 

– Det är spännande att få arbeta med uthyrningen av Medborgarhuset som kommer att utvecklas till en produkt där modernitet möter kulturhistoriska värden och att få vara med att utveckla en plats med en historia som en gång har format Stockholm, säger Nina de Besche, Head of Investor Leasing på CBRE.
 

Medborgarhuset, även kallat Forsgrénska Medborgarhuset, byggdes år 1939 och har blivit ”blåklassad” av Stadsmuseet för dess höga kulturhistoriska värde.

 

Peab har fått i uppdrag att genomföra upprustningen av huset, vilket ska behålla sitt ursprungliga koncept ”kropp, själ och bildning”. Visionen är skapa en attraktiv och tillgänglig mötesplats för alla med bland annat en ny gemensam entré, fler allmänna ytor och nya caféer. Parallellt med ombyggnationen driver även Trafikkontoret ett eget projekt med målet att skapa en ljusare och tryggare närmiljö.