24 april 2024
torsdag, 25 januari 2018 15:24

Goldman Sachs reser kreditfond om 52,6 Mdr

Skrivet av 
alt
Jim Garman, chef för Goldman Sachs Merchant Banking Division i London.

 

Goldman Sachs har rest en tredje fastighetskreditfond om 6,7 miljarder dollar, cirka 52,6 Mdr kr. Fondens förvaltare är Broad Street Real Estate Credit Partners III inom Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD).

 

Den tidigare fonden reste över 4 miljarder dollar år 2014 för investeringar i senior- och mezzaninlån. Sedan år 2008 har MBD:s fastighetsgrupp rest över 15 miljarder dollar för investeringar i fastighetslån.

 

Alan Kava, ordförande för MBD:s fastighetsgrupp i New York, säger i ett pressmeddelande:

– Vi är väldigt nöjda med våra investerares överväldigande stöd. Det är ett testamente för deras förtroende för vår strategi, för vårt begåvade team och för våra framgångsrika fastighetsinvesteringar.

 

Jim Garman, chef för MBD:s fastighetsgrupp i London, säger:

– Vi har framgångsrikt lagt till europeiska investeringar i den tidigare fonden och vi kommer att fortsätta att utnyttja vår storlek och vår djupa förståelse för de olika lokala fastighetsmarknaderna för att tillhandahålla skräddarsydda lösningar till låntagare över hela Europa och Nordamerika.

 

Peter Weidman, MBD: s globala chef, säger:

– Real Estate Credit Partners III kommer att driva samma investeringsstrategi, som har visat sig framgångsrik i tidigare fonder, med inriktning på direkta uppbyggnader av senior- och mezzaninlån, som säkras av högkvalitativa tillgångar i större marknader. Vår fonds storlek och flexibilitet gör det möjligt för oss som långivare att erbjuda anpassade lån från 100 miljoner dollar till över 500 miljoner dollar i hela USA och Europa.