19 april 2024
onsdag, 24 januari 2018 19:07

Riksbyggen bygger 153 borätter i Västra Hamnen

Skrivet av 
alt
Riksbyggens Brf Kryssaren och Brf Kikaren i kvarteret Upptäckaren, Västra Hamnen, Malmö.

 

Nu startar Riksbyggen byggandet av Brf Kikaren och Brf Kryssaren i Västra Hamnen, Malmö. Det första spadtaget för föreningarna, vilka tillsammans kommer att omfatta 153 bostadsrätter, tas den 30 januari av bland andra Andreas Schönström, kommunalråd Malmö Stad och Leif Linde, vd Riksbyggen.

 

– Riksbyggen tror starkt på Malmö och Öresundsregionen vilket inte minst märks i det stora antalet pågående och planerade bostadsprojekt i området. Det är mycket glädjande att vi nu kan starta byggandet av ytterligare två bostadsrättsföreningar i en av Malmös mest snabbväxande stadsdelar, säger Leif Linde.

 

Brf Kikaren med 75 ettor och tvåor uppförs vid Masttorget och Brf Kryssaren omfattande 78 bostadsrätter i storlekar från ett till fem rum och kök byggs vid samma gård. Inflyttning planeras ske sommaren 2020.

 

Brf Kikaren och Brf Kryssaren är bara två exempel på Riksbyggen omfattande nyproduktion av bostäder i Malmö. Bland annat bygger Riksbyggen seniorbostadsrätter i Brf Ankaret i Västra hamnen, hyresrätter i Sorgenfri och unika bostadsrätter i det före detta polishuset vid Davidshalls torg mitt i centrala staden.

 

– Genomgående för alla våra projekt är att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Inför varje nyproduktionsprojekt använder vi Riksbyggens unika hållbarhetsverktyg. Det innebär att varje projekt målstyrs och kvalitetssäkras på ett transparent sätt när det gäller energi, innemiljö, material, mobilitet, etablering, social hållbarhet och ekosystemtjänster, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggen Bostad i södra Sverige.