Skriv ut denna sida
onsdag, 24 januari 2018 15:21

MVB bygger Trygghetens Hus i Trelleborg

Skrivet av 
alt
Trygghetens Hus, omfattande 3.800 kvm, i Trelleborg, har ritats av Liljewall arkitekter.

 

Tryggheten Hus, som har ritats av Liljewall arkitekter, omfattar nybyggnad av en brandstation vid Trelleborgs norra entré. Huset ska bli en avlång byggnad med brutet tak i vinklar med tegelfasad i orange-rött som kommer att muras på plats och väl genomtänkt planering av utrymmen för verksamheten.

 

I Trygghetens Hus, omfattande 3.800 kvm, ska det rymmas en brandstation med tillhörande kontor och personalutrymmen, en 60 meter hög radio- och telemast, cykelförråd, vagnhall för utryckningsfordon, konstgräsfotbollsplan och parkering. Kommunen har upphandlat en totalentreprenad, som nu MVB vunnit.

 

Efter många års diskussioner verkar det nu som om spaden snart kan sättas i jorden för en ny räddningsstation i Trelleborg, Trygghetens hus, vid väg 108. Upphandlingen är klar och kontraktet mellan kommunen och MVB är påskrivet, skriver Trelleborgs Allehanda.


– Det blir MVB AB som får uppdraget, säger Magnus Ahlström, senior projektledare på serviceförvaltningen i Trelleborg. Det var det enda anbudet som kom in.

 

MVB är dock ett välkänt bolag för Trelleborgs kommun, och har redan flera uppdrag för kommunen, som skolan och idrottshallen i Skegrie.

 

– Dessutom fick man uppdraget att bygga det nya växelboendet på lasarettsområdet, där patienter som är för sjuka för att komma hem, men för friska för att ligga kvar på sjukhus ska bo, säger Magnus Ahlström till tidningen.


När bygget kan starta är ännu lite osäkert.


– Det är sagt att det ska vara klart inom 24 månader, men det är inte säkert
att det håller, av flera skäl, säger Magnus Ahlström. Vi ska diskutera med entreprenören om det.

 

I höstas fattade kommunfullmäktige Trelleborg beslut om att anslå en investering om drygt 150 Mkr för Trygghetens Hus.


MKB Syd AB med 266 anställda, i skånska Munka Ljungby, omsatte år 2016 cirka 1.025 Mkr med ett resultat efter finansnetto om 66 Mkr. Tillgångarna var 310 Mkr med en soliditet om 29,7 procent

Senaste från Redaktionen