19 april 2024
onsdag, 24 januari 2018 12:57

Atrium Ljungberg: Stark utveckling i Gränbystaden

Skrivet av 
alt
Atrium Ljungberg utvecklar Gränbystaden till Uppsalas andra stadskärna.


Uppsalas andra stadskärna, Gränbystaden, fortsätter att växa. Atrium Ljungberg rapporterar att butikernas och restaurangernas omsättning ökade med 5,4 procent i fjol och närmade sig 2,6 Mdr kr. Totalt öppnade 24 nya butiker och restauranger genom ny- eller ometableringar. Bland de nya hyresgästerna i gallerian märks den första svenska butiken från modekedjan Comma, Uppsala Stadsmission, Ohlssons Tyger och Levi’s Store.
    

Strax utanför gallerian har Atrium Ljungberg färdigställt det första bostadshuset där 62 nya hyresrätter blev inflyttningsklara i oktober. I huset finns även den nya restaurangen Glöd, Gränbystadens Vårdcentral och Swedbank. Ytterligare två hyreshus blir klara under hösten 2018/våren 2019 och lägenheterna släpps till Uppsala Bostadsförmedling med start våren 2018. I slutet av 2018 invigs även det nya parkeringsgaraget med ytterligare 275 parkeringsplatser.
    

I den norra delen av Gränbystaden öppnade Elon Bo Wahlgren och Mio Möbler i höstas, och till hösten 2018 stärks utbudet ytterligare med Jysk, Rusta och Jula.
    

– Vi är väldigt glada över den starka utvecklingen i Gränbystaden, som under 2017 hade drygt 9 miljoner besökare. Atrium Ljungberg har stort fokus på hållbar stadsutveckling där bostäder, arbetsplatser, handel och upplevelser tillsammans skapar platser där människor trivs och vill vara. Under förra året invigde vi, förutom nya bostäder, även de första av många kontorsarbetsplatser. Det är ett viktigt steg i vårt arbete med att skapa Uppsalas andra stadskärna, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef Gränbystaden.
    

I år fortsätter även utvecklingen i och med att den södra utbyggnaden av gallerian färdigställs. Nordisk Film och O’Leary’s är några av hyresgästerna som kommer att inrymmas på de dryga 11.000 kvm som beräknas bli klara lagom till julhandeln.