19 april 2024
måndag, 15 januari 2018 17:09

Deutsche AM tar över portfölj om 10 Mdr

Skrivet av 
alt
Georg Allendorf, Head of Real Estate, Europe på Deutsche Asset Management. Foto: Deutsche Bank.

 

Deutsche Asset Management (Deutsche AM) meddelar att företaget slutfört övertagandet av en global fastighetsportfölj värderad till en miljard euro (9,86 Mdr kr), vilken framöver kommer skötas av Deutsche AM:s avdelning för investeringar i fastigheter. Mandatet att sköta portföljen kommer från Deutsche AM:s tyska institutionella klient Bayerische Ärtzeversorgung (BAV). BAV är en pensionsfond för läkare och är en av de största fonderna som utgör Bayerische Versorgungskammer (BVK), det övergripande pensionspaketet för egenanställda tjänstemän i den tyska delstaten Bayern och en långvarig kund till Deutsche AM.

 

Portföljen består av 16 fastigheter i tio länder runt om Europa inklusive England, Skottland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Sverige och Finland liksom USA. Deutsche AM kommer att tillhandahålla kapitalförvaltning och transaktionstjänster åt portföljen.


Senast Deutsche Asset Management köpte i Norden var då fondförvaltaren köpte Nokias före detta huvudkontor i Esbo, utanför Helsingfors, för 164 MEUR, 1,63 Mdr kr.

 

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med BVK för att sköta och utveckla portföljen som är fokuserad på centrala lägen i utvecklade länder, säger Clemens Shaefer, Head of Portfolio Management, Real Estate, Europe på Deutsche AM.

 

Georg Allendorf, Head of Real Estate, Europe på Deutsche AM tillägger:
 – Det här mandatet validerar den starka och långvariga relationen mellan BVK och Deutsche AM.