12 december 2018
onsdag, 10 januari 2018 11:03

Junior Living i nytt uppdrag för Svenska Bostäder

Skrivet av 
alt
Junior Livings prisbelönta hus i Västberga, Stockholm.

 

alt
Claes Eliasson, vd för Junior Living, och Pelle Björklund, vd för Svenska Bostäder.

 

I Råcksta och Norra Ängby i västra Stockholm kommer Junior Living på uppdrag av Svenska Bostäder att uppföra 377 av sina högkvalitativa och kostnadseffektiva enrummare. Det handlar om fullutrustade lägenheter om vardera 33 kvm med balkong, producerade enligt Junior Livings patenterade byggsystem. Det här är det andra projektet som Junior Living genomför på uppdrag av Svenska Bostäder. Byggstart sker i vår.
    

– Att vi nu startar andra etappen av Snabba hus innebär ett rejält tillskott av bostäder. Bostadsbristen är ett av Stockholms största problem idag och unga har särskilt svårt att få en bostad. Det här löser inte problemen över en natt men det är en konkret åtgärd som ger bostäder betydligt snabbare än vad som annars skulle vara möjligt, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder.
    

– Vi är glada över att Svenska Bostäder ännu en gång väljer oss som samarbetspart i detta viktiga projekt. Behovet att snabbt bygga yteffektiva och billiga hyresrätter med hög kvalitet är enormt, säger Claes Eliasson, vd för Junior Living.
    

Arkitekten bakom Junior Livings hus är flerfaldigt prisbelönte Andreas Martin-Löf. Bland annat utnämndes han av Residence till Årets arkitekt 2014. Det första samarbetet med Svenska Bostäder, med 280 lägenheter i Västberga, har fått stor uppmärksamhet. I höstas utsågs det (och dess arkitekt) till vinnare av Nordic Architecture Fair Award i konkurrens med 133 nordiska byggnader.
    

Utöver enrumslägenheterna erbjuder Junior Living även större lägenheter. Dels tvårummare på 50 kvm, dels tre rum och kök på 66 kvm. Produktionen sker snabbt och kostnadseffektivt inomhus i fabrik och byggnaderna uppförs enligt det patenterade byggsystemet.


Junior Living grundades 2013 av entreprenörerna Magnus Bouveng och Jan Pettersson.