12 december 2018
tisdag, 09 januari 2018 17:16

Boomerang stänger fyra butiker i Stockholm

Skrivet av 
alt
I Stockholm stänger nu Boomerang fyra klädbutiker på grund av konkurs, varav en i PK-Huset på Hamngatan. Totalt stänger Boomerang 16 butiker i Sverige. Foto: Holger Ellgard

 

I september förra året varnade betaltjänsteföretaget Dibbs i en rapport om kommande nedläggningar av butiker i Sverige. Patrik Müller från Dibbs menade i en intervju i Dagens Handel att:

– I år har detaljhandeln i Sverige nått en gräns – e-handelns står för hela tillväxten i sällanköpshandeln. I USA stängs 1000-tals fysiska butiker, och 40.000 butiksanställda beräknas mista sina jobb. Jag tror att den stora smällen kommer att inträffa i Sverige redan nästa år, och att många planer på att bygga ut köpcentrum kommer att läggas ner. Det kommer bara vara lågprisaktörer som Dollarstore som kommer att bygga nytt.


För en vecka sedan meddelade HM att företaget stänger sin stora butik i hörnet av Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan. Nu har klädkedjan Boomerang gått i konkurs och företaget stänger nu fyra egna butiker i Stockholm som är lokaliserade i PK-huset, Täby Centrum, Nacka Forum samt i Barkarby Outlet. Även Boomerangs egna avdelningar på NK-herr och Åhlens Citys damavdelning stänger, liksom bolagets klädbutik i Gränbystaden i Uppsala.


Även Boomerangs nya butik i gallerian Femman i Göteborg stängs nu. Totalt är det 16 butiker som Boomerang lägger ned och samtidigt som klädmärkets kommer att försvinna hos ett 70-tal återförsäljare.

 

Boomerang grundades 1976 och varumärket har haft tema kring en marin livsstil.