14 december 2018
måndag, 08 januari 2018 11:26

CushWake hyr ut åt Folksam i Kungshuset

Skrivet av 
alt
Före detta nattklubbslokaler på Kungsgatan, Stockholm, anpassas och hyrs ut till kommunikationsbyrån Reform Society.


Folksamgruppen har tecknat hyresavtal om 877 kvm med kommunikationsbyrån Reform Society avseende ett totalrenoverat kontor i en lokal i Kungshuset (Kåkenhusen 37) i centrala Stockholm. Lokalen har tidigare bland annat inhyst nattklubbarna Ambassadeur, King Creole, Tiger och Blue Moon Bar. Cushman & Wakefield (CushWake) har haft exklusivt uppdrag att marknadsföra och hyra ut lokalen.
    

Reform Societys nya kontor – med nivåskillnader, upp till fyra meter i tak och panoramafönster mot Kungsgatan – utformas i samarbete med välrenommerade Studio Stockholm i urban stil med synliga installationer och råa material. Entréer finns både på Kungsgatan 18 och Regeringsgatan 66. Totalt inryms upp till 100 arbetsplatser.
    

– Vi ser mycket fram emot att flytta till vårt nya kontor. Det är en fantastisk lokal som gör det möjligt för oss att fortsätta vår snabba expansion. Den öppna, flexibla och moderna planlösningen skapar förutsättningar för oss att utveckla nya arbetssätt som svarar upp mot kundernas behov av en modern kommunikationsbyrå, säger Birgitta Pagot, grundare och vd på Reform Society.
    

– Vi är glada över att få Reform Society som hyresgäst i de nyrenoverade lokalerna i Kungshuset. Vi engagerar oss alltid för att få långsiktiga hyresgäster som på bästa möjliga sätt kan utveckla sina verksamheter i våra fastigheter, säger Malin Lövemark, tillgångsförvaltare på Folksam.
    

– Uthyrningen visar att Kungsgatan är en attraktiv adress för medvetna företag. Den här lokalen har unika kvalitéer och intresset från marknaden har varit mycket stort. Det har varit ett roligt projekt att jobba med, säger Johan Zachrisson, Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield.
    

Reform Society tillträder lokalen efter sommaren 2018. Tidigare har Folksam via Cushman & Wakefield hyrt ut bottenvåningen (f.d. Ambassadeur samt Broken) till Panini Internazionale, vars nya flaggskeppskoncept ”2.0” kommer att öppna tidigt 2018. Bland övriga hyresgäster i fastigheten kan nämnas Länsstyrelsen, SF/Rigoletto, Senab Interiör och Equator Arkitekter.