19 april 2024
torsdag, 04 januari 2018 18:18

Gynning till styrelsen för SSARK Maltbryggeri

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                        

Inför lanseringen av ölen ”Architect Pale Ale” går Thomas Gynning (bilden), vd för Franzén Group, in i styrelsen för Scheiwiller Svensson Arkitektkontors bryggeri. Gynning har tidigare arbetat som hotellchef för Grand Hotel i Stockholm och har ett förflutet som director of Food ´n´ Beverage på Four Seasons Hotel i Qatar. Han har även varit restaurangchef på Berns Salonger och Aquavit i New York.

 

– Architect Pale Ale är ett hantverksöl som eftersträvar tydlighet och perfektion. Det är en ale som riktar sig till de som har ett genuint intresse för maltdryck. Jag ser nu fram emot att vara behjälplig med att få ut denna produkt till alla som uppskattar kvalitet, säger Thomas Gynning.

 

SSARK Maltbryggeri är ett litet exklusivt bryggeri i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Det är arkitektkontoret Scheiwiller Svensson som mellan ritbord och mötesrum har skapat ett bryggeri i hjärtat av sin verksamhet.

 

Bryggmästare Daniel Rönnqvist står bakom ölen som kommer att lanseras på Systembolaget och utvalda restauranger i början av 2018.

 

– Receptet har jag arbetat fram under de senaste fyra åren. Stockholms fastighetsägare har varit min testgrupp. Vi har bjudit in dem till ölprovningar vilket har hjälpt oss att hitta fram till den slutgiltiga produkten. Resultatet är häpnadsväckande bra och vi är nu redo att dela med oss till alla som är intresserade, säger bryggmästare Rönnqvist.

 

Styrelsen för SSARK Maltbryggeri AB består av:

Simon Scheiwiller, Ordförande

Daniel Rönnqvist, Bryggmästare

Ari Leinonen, vd Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB

Thomas Gynning, vd Frantzén Group AB