24 april 2024
torsdag, 04 januari 2018 15:21

Patrizia köper projekt i Marble City, Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Patrizia gör nu ett förvärv i utvecklingsområdet ”Marble City”, som ligger 2,5 kilometer från Köpenhamns centrum och nära tågstationen Nordhavn.

 

Noterade Patrizia Immobilien AG köper ett bostadsprojekt med 259 lägenheterna i ”Marble City" i Köpenhamn, Danmark. Säljare är dels pensionsfonden PenSam, dels Köpenhamns egna bolag City & Harbor. Förvärvet, som omfattar tolv separata fastigheter, gjordes på uppdrag från tre fonder, förvaltade av Patrizia. Köpeskillingen har ännu inte uppgetts. Börsvärdet på Patrizia Immobilien AG var under torsdagen 1.841,5 MEUR, cirka 18,08 Mdr kr.

 

Rikke Lykke, vd för Patrizia i Norden säger i en kommentar:

– Norden i allmänhet och de största danska städerna i synnerhet, fortsätter att vara mycket attraktiva marknader för institutionella investerare. Den fortsatta obalansen i utbuds- och efterfrågan på de nordiska marknaderna för bostadsfastigheter, fortsätter att stödja en framtida stark utveckling. Köpenhamn, Danmarks huvudstad, har ett blomstrande ekonomiskt och kulturellt liv, med en växande befolkning, vilket gör förvärvet av bostadsprojektet i Marble City till en attraktiv investering för Patrizias kunder.


Förvärvet är uppdelat i två etapper: den första etappen består av 128 lägenheter, 2-4 rum och kök, samt av fyra kommersiella enheter i totalt sex byggnader. Den andra etappen omfattar 131 lägenheter i sex byggnader. Alla lägenheter är moderna, högkvalitativa enheter, som alla har balkong eller terrass.

Fastigheterna ligger i mitten av den lilla halvön Marmormolen, som ligger nära FN:s kontor, UN City, i Köpenhamn. Halvön ligger i det eftertraktade Østerbro-distriktet, endast 2,5 kilometer från Köpenhamns centrum och nära tågstationen Nordhavn. Områdets infrastruktur kommer att förbättras ytterligare efter det planerade öppnandet av en ny tunnelbanestation år 2020. Marble Citys läge vid vattnet erbjuder även för de boende en tillgång till hamnen och stadens kanalmiljö.

Inköpet av Marble City är det senaste i en serie förvärv av bostadsprojekt som Patrizia gjort i Danmark. I april 2017 förvärvade fonden ett bostadsprojekt om 142 lägenheter i Köpenhamns Sydhavnen samt i Århus. Denna utvecklingsportfölj består av sex byggnader, varav fem i Köpenhamn och en i Århus.

 

I juli 2017 förvärvade Patrizia ett projekt med 16 byggnader samt i oktober förvärvades ett utvecklingsprojekt med 177 lägenheter. Båda dessa förvärv avsåg projekt i Köpenhamns Sydhavnen.