19 april 2024
måndag, 18 december 2017 12:17

Colliers säljrådgivare i transaktion om 800 Mkr

Skrivet av 
alt
Dan Törnsten, vd på Colliers.


Fastators intressebolag Offentliga Hus i Norden har under den gångna veckan tecknat avtal om förvärv av fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 828 Mkr. Säljare är statligt ägda Svevia samt ett antal privata fastighetsägare. Colliers har varit rådgivare åt Svevia i samband bolagets försäljning som omfattar 161 av de totalt 164 fastigheterna som förvärvades.
    

– Det har varit otroligt givande att arbeta med det här uppdraget och vi har under hela processen haft ett bra samarbete mellan samtliga parter. För oss på Colliers har det varit ett viktigt uppdrag och smickrande att få uppgiften att vara rådgivare vid en så stor transaktion. Det har funnits ett stort intresse för portföljen och vi är glada att båda parter nu har kommit överens, säger Dan Törnsten, vd Colliers International.
    

Förvärven omfattar drygt 290 hektar mark varav flertalet med skyltläge utmed bl a Europavägar och riksvägar. Lokalytan omfattar cirka 178.000 kvm. Försäljningarna sker i bolagsform. Affären finansieras huvudsakligen genom egen kassa och seniorlån. Offentliga Hus förväntar att tillträde kommer att ske i slutet av första kvartalet 2018.
    

– Offentliga Hus i Norden har nyligen genomfört en framgångsrik obligationsemission och låter nu en del av kapitalet i arbete genom förvärv av ett antal intressanta fastighetsbestånd med god utvecklingspotential, säger Joachim Kuylenstierna, tf vd för Fastator.