20 april 2024
torsdag, 14 december 2017 11:46

NCC bygger för 900 Mkr åt Elof Hansson och Alecta

Skrivet av 
alt
Global Business Gate omfattar totalt 40.000 kvm kontor och ägs till hälften var av Elof Hansson Fastigheter och Alecta och bolaget har tecknat ett partneringavtal med NCC för projektet. Illustration: Akitektbyrån Design

alt
Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter, är också vd för Elof Hanssons och Alectas gemensamma satsning Global Business Gate.


NCC har inlett ett partneringsamarbete med Global Business Gate, ägt av Elof Hansson Fastigheter och Alecta, för ett helt nytt kontorsprojekt vid Masthuggskajen i Göteborg. Uppdraget är indelat i två faser och det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 900 Mkr.
    

– Tillsammans med NCC inleder vi nu arbetet med Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade näringslivet och globala specialistföretag som verkar inom internationella affärer. Vi har arbetat med projektet länge och är mycket glada över att vi nu inlett ett samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Lennart Hedström, vd för Global Business Gate tillika vd för Elof Hansson Fastigheter.
    

Global Business Gate omfattar två hus om totalt 40.000 kvm som ska byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta Älv vid Masthuggskajen i centrala Göteborg. Projektet är indelat i två faser där parterna först ska ta fram programhandlingar, systemhandlingar och en projekttidplan. I den andra fasen sker fortsatt projektering och byggnation. Färdigställandet beräknas ske år 2021.