20 april 2024
onsdag, 13 december 2017 13:22

Lyckat första år för Round Hill

Skrivet av 
alt
Jacob Goldmann och Jakob Paljak är nya medarbetare på Round Hill Capital i Norden.

 

Round Hill Capital har gjort stora framsteg vad gäller att stärka och repositionera sin nordiska logistik- och industriportfölj samt rekryterat Jacob Goldmann och Jakob Paljak som lokala Asset Managers. Goldmann kommer senast från AXA Real Estate Investment Managers i Stockholm och dessförinnan från Unibail-Rodamco medan Paljak närmast kommer från Unibail-Rodamcos nordiska kontor i Stockholm där han senast har arbetat som Development Manager.

 

Det var för drygt ett år sedan som Round Hill tillsammans med StepStone Group Real Estate LP och med hjälp av Colliers gjorde sitt inträde på den nordiska marknaden genom att köpa en portfölj för 200 MUSD (1,7 Mdr kr). Säljare var en grupp företag i norska NLI Eiendomsinvest AS. I denna affär var Pangea rådgivare åt säljaren NLI. Vid förvärvstidpunkten innehöll portföljen 18 fastigheter med en total uthyrningsbar area om cirka 326.000 kvm i Norge, Sverige och Danmark.

 

Under innehavets första tolv månader har Round Hill aktivt förvaltat portföljen och skapat värden som i många fall överstigit förväntningarna vid förvärvstillfället. Bland annat har byggstart skett för en utbyggnad om 7.750 kvm av industrifastigheten Pågen 4 i Skara, som totalt omfattar 30.438 kvm. Skanska ska leverera projektet i två faser med slutligt färdigställande i december 2018. Hyresgäst på ett nytt 15-årigt kontrakt på hela fastigheten är IAC Group, en ledande global leverantör av bildelar och system.

 

Under perioden totalt 13 nya hyresavtal skrivits på totalt 23.000 kvm, vilket har ökat uthyrningsgraden med 10 procent till 85 procent. Vidare har Round Hill sålt fyra ”non-core”-fastigheter till attraktiva avkastningsnivåer och initierat värdeskapande projekt i sex fastigheter, inklusive påbörjade förstudier för att genomföra planändringar och skapa värdehöjande byggrätter.