16 april 2024
tisdag, 24 oktober 2017 10:44

Peab får miljarduppdrag i Borås

Skrivet av 
alt
Den nya vårdbyggnaden i psykiatrins kvarter och den utbyggda infektionsenheten är  inritade på flygfotot för att visa hur det kommer att se ut så småningom. Foto: White arkitekter

alt
Psykiatrins kvarter består av en ny vårdbyggnad och en befintlig byggnad som ska renoveras och byggas om. De sammanlänkas av en ny entré där det också kommer att finnas café, incheckning och lokaler för utbildning, SÄS campus.


Peab har fått i uppdrag av Västfastigheter att bygga om och till delar av Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Kontraktssumman uppgår till totalt 1.025 Mkr och det hela förväntas stå klart under 2021.
    

Det är infektionsenheten, psykiatrin och laboratoriemedicin på Södra Älvsborgs sjukhus som får en rejäl upprustning för att kunna möta dagens och framtidens behov inom sjukvården. Byggnationen ska genomföras i samverkansformen partnering i nära samarbete med beställare och slutkund.
    

Projektet omfattar ombyggnation inom befintliga sjukhusbyggnader samt två helt nya huskroppar. Den preliminära omfattningen är cirka 23.000 kvm nybyggnation och cirka 10.000 kvm ombyggnation.
    

Peab har sedan tidigare haft i uppdrag att projektera renoveringen och nybyggnationen.
– Detta är ett av Borås mest intressanta och viktiga projekt där stora och välbehövliga investeringar görs inom vården och dess lokaler. Efter ett mycket bra samarbete i den första fasen övergår vi nu i byggnationen, säger Stefan Lindvert, arbetschef på Peab i Borås.