24 april 2024
torsdag, 19 oktober 2017 15:31

Nordisk Renting hyr ut till Norrköpings kommun

Skrivet av 
alt
Lithografen är byggd mellan 1909 och 1911 och ritades av Norrköpings egen store arkitekt Carl Gustaf Bergsten. Stilen är en blandning av jugend och funktionalism. Bergsten ritade bland annat också ett antal utställningshallar inklusive Liljevalchs konstgalleri.

 

Nordisk Renting välkomnar Norrköpings kommun som ny kund. De bägge parterna tecknade nyligen ett sexårigt hyresavtal på 2.300 kvm för att tillgodose behoven hos kommunens socialkontor. Lokalerna inryms i den vackra och historiskt intressanta fabriksfastigheten Lithografen.

 

– Vi är väldigt nöjda med våra nya ljusa och fräscha lokaler. Den vackra industrilokalen har på ett varsamt sätt omvandlats till en modern och funktionsanpassad kontorslokal för våra medarbetare vilket påverkar arbetsmiljön positivt, säger Maria Torgersen, verksamhetschef på socialkontoret.

 

Ombyggnationsarbetet för att anpassa lokalerna till kommunens specifika behov började i januari och slutfördes i två faser i juni och augusti 2017. Entreprenören var Peab. Den resterande delen av fastigheten är uthyrd till Sjöfartsverket.