22 september 2018
tisdag, 10 oktober 2017 10:43

Vacse köper för 100 Mkr i Tierp

Skrivet av 
alt
Vacse, ägt av sju pensionsstiftelser knutna till Volvo, Apoteket, Atlas Copco, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Ericsson, köper Tierps nya räddningsstation, som byggs av Skanska.


Vacse utökar sitt bestånd inom samhällsfastigheter och förvärvar för drygt 100 Mkr Tierps nya räddningsstation som Skanska bygger med Region Uppsala och Tierps kommun som hyresgäster. Hyresavtalen är tecknade på 25 år och tillträde till fastigheten sker under första kvartalet 2019.
    

Tierps nya räddningsstation kommer vara beläget i närheten av E4-rondellen. Ett läge som gör att såväl ambulans som räddningstjänsten får kortare utryckningstider än idag. Fastigheten som totalt omfattar cirka 3.200 kvm kommer inrymma två vagnhallar för ambulans och räddningstjänst, logement, gymnastiksal samt tillhörande övningsområde. Målsättningen är att miljöcertifiera byggnaden enligt Miljöbyggnad Silver.
    

Förvärvet är ytterligare ett steg i att utveckla Vacses fastighetsportfölj inom samhällsfastigheter och ligger helt i linje med företagets strategi att förvärva högkvalitativa fastigheter med stabila hyresgäster och långa hyreskontrakt.
    

– Vi är glada för att stärka vårt samarbete med Skanska i den här typen av samhällsbyggnadsprojekt och ser fram emot ett nära och långfristigt samarbete med Tierps kommun och region Uppsala, säger Fredrik Linderborg, vd Vacse.