19 april 2024
torsdag, 28 september 2017 11:36

Wallenstam startar fler byggen i Mölndal

Skrivet av 
alt
Wallenstam fortsätter att bygga i Stallbacken, Mölndal. Hittills har 188 lägenheter färdigställts i området.


Nu startar Wallenstam två projekt i Mölndal med sammantaget nästan 200 lägenheter, 109 lägenheter i Stallbacken och 90 modullägenheter i området Södra Porten öster om E20. Modullägenheterna är en del av ett tidigare tecknat avtal med Mölndals stad och omfattar ett tillfälligt bygglov på tio år. Dessa lägenheter ska vara inflyttningsklara redan i februari nästa år. Mölndals stad hyra 60 lägenheter som en tillfällig boendelösning för nyanlända, medan Wallenstam ska hyra ut de återstående 30 lägenheterna.
    

– Med dessa två nyproduktioner kommer vi tillföra ytterligare ett kvarter i populära Stallbacken och samtidigt bidra positivt till att lösa behovet av fler bostäder i kommunen på både kort och lång sikt, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam i Göteborg.
    

I och med byggstarten av de 109 lägenheterna i Stallbacken, som går under projektnamnet Nivå 5, har Wallenstam startat byggnation av 600 lägenheter i området. Samtliga fastigheter försörjs med grön vindkraftsel och alla hyresrätter har byggts i enlighet med Miljöbyggnad Silver. Arkitekt för Nivå 5 är Erséus arkitekter och entreprenör är Bergman och Höök. Inflyttning är beräknad till oktober 2019.