19 april 2024
onsdag, 20 september 2017 14:51

Alecta förlänger avtal med Newsec

Skrivet av 
alt
Från vänster: Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet och Fredrik Palm, chef Fastigheter, Alecta.

 

Newsec får förnyat förtroende att i ytterligare tre år förvalta stora delar av pensionsbolaget Alectas direktägda svenska bestånd. Avtalet som träder i kraft den första april 2018 omfattar kommersiell, administrativ och teknisk förvaltning av 40 fastigheter om cirka 638.000 kvm.

 

Newsec har förvaltat fastigheter åt Alecta sedan 2007 och givet sin position som en av Sveriges största fastighetsägare är de en av Newsecs mest betydande kunder.

 

– Alecta är en långsiktig och stabil kund och vi är otroligt taggade och stolta att få fortsätta samarbetet. Med en så professionell och kompetent beställare blir vi hela tiden utmanade att tänka nytt och jobba smartare. Att vi redan nu har omförhandlat avtalet är ett kvitto på hur bra samarbetet fungerar och att vår leverans håller hög kvalitet, säger Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

 

Alectas portfölj består framförallt av kontorsfastigheter, handelsplatser och bostäder och uppdraget sysselsätter omkring 40 medarbetare hos Newsec.

 

– För att nå full potential i våra fastighetsinvesteringar är det viktigt för Alecta att samarbeta med en ansvarsfull förvaltare. Därför är det positivt för oss och för våra kunder att vi förlänger samarbetet med Newsec. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Palm, chef Fastigheter, Alecta.