Skriv ut denna sida
torsdag, 24 augusti 2017 15:59

SPG säljer till OK i Nykvarn

Skrivet av 
alt
SPG säljer en nyligen färdigställd vårdbyggnad i Nykvarn, cirka 15 kilometer väster om Södertälje.

 

alt

Carl Zetterqvist, Director, Investment & Asset Management, SPG.

 

Scandinavian Property Group (SPG) har sålt den första etappen av sitt utvecklingsprojekt i Nykvarn Centrum till Fastighets AB Norrtull, ett helägt dotterbolag till OK ekonomisk förening. I affären ingår dels en vårdbyggnad där Aleris, Distriktsvården och Nykvarns kommun tillträtt som hyresgäster, dels ett nyrenoverat stationshus där Nykvarns kommun bedriver fritidsverksamhet.


Hamilton Advokatbyrå med ansvarig delägare Charles Andersson, var legal rådgivare till SPG.

 

SPG köpte Nykvarn Centrum 2015 för att utveckla en detaljplan som totalt omfattar 36.000 BTA bostäder, handel och kontor.

 

– Vi har sedan förvärvet påbörjat den omfattande omvandlingen av Nykvarns Centrum som innebär cirka 300 nya bostäder, nya butiker, ytterligare kontorsytor samt ett parkeringsgarage. En avyttring av den första etappen till en långsiktig fastighetsägare känns naturlig nu när hyresgästerna tillträtt och den löpande förvaltningen tar vid, säger Carl Zetterqvist, Director, Investment & Asset Management, SPG.

 

Projektets andra etapp, som innefattar 43 hyresrätter, sju butiker och ett p-garage med 150 platser, är påbörjad och under hösten sätter SPG igång ytterligare en etapp som omfattar ytterligare 90 hyresrätter samt en livsmedelsbutik.

Senaste från Redaktionen