18 april 2024
fredag, 18 augusti 2017 15:29

Urban Escapes taklandskap öppnas

Skrivet av 
alt
Nu har en pop up-version lanserats med en ny bro till Urban Escapes taklandskap.

 

Nu smygöppnar nästa del av Urban Escapes taklandskap högt ovanför Brunkebergstorg i Stockholm city. Med en ny bro kan stockholmare och besökare röra sig över taken. Detta är bara en försmak på vad som komma skall. Det nya takområdet står klart 2018 men redan nu lanseras en pop-up-version.

 

Det är dags att öppna upp det andra taket i Urban Escape-kvarteret som kommer stå helt klar 2018. Pop-up-verksamheten i regi av hotellen At Six och Hobo går under namnet Tjugodagar och består av 20 varierande och inspirerande events under sju helger från 18 augusti till 30 september, torsdag till lördag.

 

– För att ge försmak på visionen för 2018 öppnar vi nu tillsammans med At Six och Hobo upp en pop-up-version av Urban Escape-kvarterets nya takmiljö. För oss är det här en fantastisk möjlighet att stärka kvarteret och Stockholm city med en inspirerande och inbjudande takmiljö, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

 

Med Tjugodagar skapas under totalt 20 dagar en takmiljö i pop-up-format mitt i city. Med 360-grader panoramautsikt kommer tjugo varierande events äga rum. Petter Stordalens hotellsatsning vid Brunkebergstorg med hotellen At Six och Hobo driver det nya takområdet, som utformats i nära samarbete med AMF Fastigheter som en del av Urban Escape-kvarteret.

 

– Hotellens olika men till varandra kompletterande koncept kretsar kring sociala och stimulerande utbyten. Det är en unik möjlighet att få inviga det nya takområdet som en pop-up bland Stockholm citys takåsar. Vi ska samla så mycket input som det bara går under de kommande sju helgerna och kommer med oväntade kombinationer och aktörer höja Stockholms puls, säger Henrik Jacobsen, talesperson för Tjugodagar.

 

Som en del av Urban Escape-kvarteret och i regi av hotellen At Six och Hobo öppnas nu en helt nya restaurang-, bar- och kulturupplevelse tillsammans med en milsvid utsikt. Med allt från livespelningar till internationella DJ-bokningar, matupplevelser från hela världen och utomhusbio med Mälarens inlopp och takåsar som bakgrund får Stockholm en försmak på 2018.

 

Fakta om Urban Escape Stockholm

1. Mitt i centrala Stockholm ligger fem unika fastigheter som tillsammans skapar Stockholms mest spännande och kontrastrika kvarter – Urban Escape.

2. Totalt omvandlas 130.000 kvm i det är största stadsutvecklingsprojektet i city sedan 1970-talet. Urban Escape ska förvandla city till en öppen, attraktiv och levande destination för företag, besökare, boende och stockholmare.

3. Urban Escape växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Här skapas kontorsplatser, hotell och bostäder tillsammans med handel, mötesplatser och restauranger.

4. Vid det ombyggda Brunkebergstorg finns lyxhotellet At Six och upplevelsehotellet Hobo samt restaurangen Tak. Dessa är utvecklade tillsammans med Nordic Choice Hotels och Petter A Stordalen.

5. AMF Fastigheter gör även, den för Stockholm, helt unika satsningen att aktivera och tillgängliggöra kvarterets tak. Urban Escape utvecklar en unik takmiljö för Stockholm och Sverige med ett cirka 2.500 kvm stort taklandskap. Två tak kopplas samman en broa och bjuder på en 360 graders utsikt över Stockholm.

6. AMF Fastigheter utökar med Urban Escape kvarteret fastighetsarean från befintliga 95.000 kvm till cirka 130.000 kvm.

7. Urban Escape omfattar 62.000 kvm för moderna och flexibla kontor, 29.000 kvm för hotell och konferens, och 38.000 kvm för handel och restaurang.

8. Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2019.