19 april 2024
torsdag, 17 augusti 2017 09:14

Bonnier Fastigheter säljer Häggvik Entré till Alma

Skrivet av 
alt
Projektet Häggvik Entré medger 30.000 kvm handelsyta. Bild: Bonnier Fastigheter

 

alt

Häggvik Entré idag. Fastigheten Stämpeln 1 ligger helt nära E4:an i Häggvik.

 

Bonnier Fastigheter säljer projektfastigheten Stämpeln 1, om 30.000 kvm, till Alma Property Partners. Enligt Thomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter, är orsaken till försäljningen att resurser frigörs för bolagets stora projekt i Värthamnen och Sveavägen. Handelsplatsen Häggvik Entré är ett fastighetsprojekt som ägts och drivits av Bonnier Fastigheter och i november 2015 vann en detaljplan omfattande 30.000 kvm handelsyta för projektet laga kraft. Sedan 6 juli i år står det klart att Alma Property Partners köper fastigheten Stämpeln 1 genom dotterbolaget Alma I Sverige AB. Någon köpeskilling har inte meddelats.

 

Säljarens rådgivare har varit Cushman & Wakefield och Kanter Advokatbyrå. Köparens rådgivare har varit Roschier Advokatbyrå. 

 

Fastigheten Stämpeln 1 är en projektfastighet belägen precis vid infarten till Häggvik där en ny detaljplan vann laga kraft i november 2015. Den nya detaljplanen medger 30.000 kvm BTA handel. 

 

Fastigheten har ägts av Bonnier Fastigheter sedan den uppfördes i slutet på 50-talet för systerbolaget Solna Offset som monterade tryckpressar där. De senaste åren har ett arbete med att utveckla fastigheten till en modern handelsfastighet bedrivits.

 

– Det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en så kompetent aktör som Alma Property Partners. Häggvik Entré är ett mycket spännande handelsprojekt i ett fantastiskt läge och jag är övertygad om att Alma kommer att genomföra projektet på ett bra sätt. Bonnier Fastigheter har för närvarande en stor projektportfölj och vi frigör nu resurser som kommer väl till pass i spännande projekt som Värtahamnen och Magasinet på Sveavägen, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

 

Alma Property Partners ser positivt på förvärvet. 

 

– Affären ger oss möjlighet att skapa ett nytt handelskoncept i en av Stockholms viktigaste knytpunkter mellan Förbifarten, E4:an och Norrortsleden. I Häggvik kommer dessutom tusentals nya bostäder att utvecklas under kommande år, säger Simon de Château, CIO på Alma Property Partners.