16 april 2024
tisdag, 15 augusti 2017 10:15

Castellum färdigställer Smista Allé

Skrivet av 
alt
Castellums nya byggnad i kvarteret Spejaren 4 i Smista, Huddinge, kommer att utgöra buller- och riskskärm för den bakomliggande bostadsbebyggelsen. Det betyder att kunder får tillgång till ett 180 meter långt, mycket välexponerat skyltläge direkt mot E4 och vid kommande Förbifart Stockholm.


Castellum har startat nybyggnation av en bilhall och andra verksamhetslokaler om totalt cirka 23.000 kvm i Smista Allé i Huddinge, ett område som under 2000-talet utvecklats till Stockholms främsta bilhandelskluster. Investeringen beräknas uppgå till 317 Mkr och den nya byggnaden beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2019.
    

– I och med detta projekt färdigställs området vid Smista Allé vilket ger förutsättningar för ökad närservice och ännu bättre kollektivtrafik. Byggnaden som vi tillsammans med NCC uppför har bästa skyltläge i direkt anslutning vid E4:an, säger Anders Nilsson, region-vd inom Castellum.
    

Fastigheten kommer att omfatta fyra plan, varav plan ett och två blir lokalytor om cirka 9.300 kvm och plan tre och fyra ouppvärmd parkeringsyta om cirka 13.900 kvm. Ett 15-årigt hyreskontrakt omfattande cirka 4.000 kvm varm lokalyta samt parkering på garageplan har tecknats med NCG Retail Eijendomme AB, som genom British MotorGroup Stockholm kommer att driva bilhandel samt service och reparation av Jaguar och Land Rover. Det motsvarar en ekonomisk uthyrningsgrad om 34 procent i förhållande till det totala årliga hyresvärdet om 24,8 Mkr.
    

Smista är Castellums hittills största utvecklingsområde i Stockholmsregionen.
– Här har vi sedan 2004 utvecklat ett kluster för bilhandel där vi, efter att detta projekt slutförts, äger och förvaltar 59.000 kvm högkvalitativa lokaler – merparten konceptbyggnader för kända bilmärken som Porsche, Mercedes, Audi, Volkswagen, Mini Cooper, Ford och Lexus, säger Henrik Saxborn, koncernchef för Castellum.

 

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om cirka 10 Mdr kr, vilka kommer att utnyttjas för investeringen.