23 maj 2018
onsdag, 05 juli 2017 15:04

Bonnier Fastigheter hyr ut till Webbhälsa

Skrivet av 
alt
Bonnier Fastigheter skapar nya lokaler, om nära 8.000 kvm i Magasinet, på Sveavägen 53 i centrala Stockholm.

 

Magasinet på Sveavägen 53 är en av mediasveriges mest kända adresser. I fastigheten med tidig 1900-talscharm skapas nu ett modernt kontorshus i ett område där tillväxttakten är enorm. I projektet skapas totalt nästan 8.000 kvm högklassiga kontorsytor. Cushman&Wakefield har uthyrningsuppdraget och Webbhälsa AB, som driver tjänsten KRY, vilken gör det möjligt för patienter att träffa läkare via videosamtal, blir den första hyresgästen som tecknar avtal för tre plan i fastigheten med inflyttning under våren 2018.

 

– Vi upplever ett väldigt stort intresse för Magasinet, både på grund av läget och den produkt som skapas. För den som vill hyra en större yta i city är detta ett attraktivt alternativ, säger Jessica Gräsberg, uthyrare på Cushman&Wakefield.

 

Det centrala läget och möjligheten till en större lokal var avgörande för Webbhälsa men också att kunna påverka lokalernas utformning.

 

– Vi växer snabbt och våra lokalbehov kommer att se helt annorlunda ut bara om ett par år. Den här lokalen och konceptet i fastigheten har erbjudit lösningar som passar våra behov, säger Sabina Wizander, Affärsområdeschef på KRY. 

 

Flexibilitet och anpassning av lokaler efterfrågas allt mer av hyresgäster.


 

– Vi erbjuder våra hyresgäster en service och flexibilitet via gemensamma funktioner i fastigheten, bland annat en gemensam reception, touchdown-arbetsplatser i loungemiljö samt gemensamma konferensrum. Vi upplever att de kunder vi pratar med är intresserade av att effektivisera sina lokaler och samutnyttja vissa funktioner med övriga hyresgäster. Det innebär både en mindre kostnad och ett bättre nyttjande av sina lokaler. Vi tycker det är väldigt roligt att Webbhälsa uppskattar vårt koncept och väljer Magasinet, säger Sara Olsson, uthyrningsansvarig på Bonnier Fastigheter.