20 april 2018
onsdag, 05 juli 2017 14:55

Skanska bygger hotell för 710 Mkr på Arlanda

Skrivet av 
alt
Swedavia beställer Nordens största flygplatshotell.

 

Skanska har tecknat avtal med Swedavia om att bygga ett hotell på Arlanda Flygplats. Kontraktet är värt cirka 710 Mkr. Hotellet, med en yta på 20.000 kvm fördelat på 14 våningar och 503 hotellrum, blir Nordens största flygplatshotell. Det kommer att ha en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar och vinterträdgård. Byggnationen inleds i augusti och projektet planeras att vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2019.

 

– Vi är stolta över att ha fått i uppdrag av Swedavia att bygga flygplatshotellet. Det ställer höga krav på vår effektivitet att bygga drygt 500 rum. Vi vässar vår produktion och blir skickliga på återupprepning och prefabricering, säger Kenneth Öberg, projektchef, Skanska Sverige.

 

Hotellet kommer att drivas av Nordic Choice Hotels, som tidigare etablerat Clarion Hotel på Stockholm Arlanda Airport.

 

– Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad på Stockholm Arlanda Airport och för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet. Det nya hotellkonceptet ligger helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning och vi ser fram emot att påbörja bygget, säger Karl Wistrand, vice vd och chef Commercial & Real Estate, Swedavia.