20 april 2024
onsdag, 05 juli 2017 09:44

Skanska säljer för 900 Mkr till Vasakronan

Skrivet av 
alt
I december tillträder Vasakronan Sthlm Seaside om 12.500 kvm.


Skanska har sålt kontorsfastigheten Sthlm Seaside i Hammarby Sjöstad, Stockholm, till Vasakronan för cirka 900 Mkr med tillträde i december 2017.
    

Sthlm Seaside, Hammarby Gård 12, är belägen vid Hammarby Kaj i den västra delen av Hammarby Sjöstad i området mellan Skanstull och Gullmarsplan. Fastigheten innehåller totalt 12.500 kvm lokaler och 115 garageplats-er och utgör en del av den första etappen av Skanskas kontorssatsning Sthlm New Creative Business Spaces. Bland hyresgästerna finns Softronic (som hyr nästan halva fastigheten), Internetstiftelsen i Sverige, Arrowhead Game Studios, Silentium och Yggdrasil Gaming. Fastigheten kommer att LEED-certifieras på nivå Guld eller Platina.
    

– Sthlm Seaside har ett fantastiskt läge direkt på kajen och har lockat till sig många hyresgäster inom den kreativa industrin. Vi är väldigt glada över att sälja fastigheten till en långsiktig ägare som Vasakronan, säger Antonia Junelind, transaktionschef på Skanska Fastigheter Stockholm.
    

Sthlm New Creative Business Spaces kommer, när det står klart, bestå av sju byggnader om totalt 100.000 kvm kontor och rymma mer än 6.000 arbetsplatser. Nästa etapp, som bland annat innehåller kontorsskrapan Sthlm 01, väntas stå klar under 2020.
    

När den blå tunnelbanelinjen förlängs från Sofia på Södermalm till Sockenplan byggs en ny uppgång från Gullmarsplan i direkt anslutning till fastigheten. När denna står klar 2025 blir redan goda kommunikationer ännu bättre och avståndet från Sthlm Seaside till Kungsträdgården reduceras till två stationer.
    

– Sthlm Seaside är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på hyresmarknaden och den är belägen i ett av Stockholms mest expansiva områden som kommer att stå sig väl över tid. Den är ett fint komplement till Vasakronans bestånd på Södermalm, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.