18 april 2024
fredag, 30 juni 2017 14:20

Galären i stor affär med NP3

Skrivet av 
alt
Storheden 1:55 ingår i NP3:s fastighetsförvärv av Galären.


Galären säljer nio fastigheter omfattande 24.500 kvm i Luleå till NP3 för 276 Mkr, vilket var i nivå med de senaste värderingarna. Fem av fastigheterna ligger i Storhedens handelsområde och resterande ligger vid Luleå tekniska universitet. I och med försäljningen avyttrar Galären hela sitt bestånd på Storheden. NP3 tillträder fastigheterna den 2 oktober.
    

– Det här är en affärsstrategiskt viktig försäljning. Vi avser att satsa ännu mer på våra fokusområden i Luleå från centrum till universitetet och även investera än mer i nyproduktion av bostäder då vi tror mycket starkt på Luleå som regioncentra, säger Galärens vd Gunnar Tåhlin.
    

Fastigheterna har en ekonomisk uthyrningsgrad om 93 procent och det årliga hyresvärdet uppgår till 24 Mkr. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till 2,4 år. Största hyresgästen är Axfood Snabbgross som står för 8 procent av hyresvärdet med en återstående löptid på hyresavtalet om 4,5 år. Andra större hyresgäster är Praktiska Gymnasiet, Cramo och Peab. I förvärvet ingår byggrätter om cirka 8.500 kvm.
    

– I och med förvärvet stärker vi vår närvaro i Luleå vilket har varit prioriterat. Det är en växande stad med tilltagande hyrestillväxt där NP3 ska vara stora. Vi har flera projekt under produktion i Luleå och vi ser en fortsatt god efterfrågan. Därför ser vi ett stort värde i de medföljande byggrätterna, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.