19 april 2024
fredag, 30 juni 2017 12:01

Wallenstam får markanvisning i Österåker

Skrivet av 
alt
Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

 

Wallenstam har markanvisats möjlighet för nyproduktion i Österåker, i den nordöstra delen av Stockholms län. Markanvisningarna inryms inom antagna detaljplaner samt ger möjlighet för nyproduktion av sammantaget drygt 400 lägenheter, varav cirka 130 hyresrätter i Norrgårdshöjden samt cirka 270 hyresrätter och 10 bostadsrätter vid Söraskolan, Österåker.

 

– Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet från Österåker kommun som är en helt ny kommun för oss att bygga och verka i. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och hoppas på att framöver få möjlighet till fler byggstarter i kommunen, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

 

Markanvisningen för Norrgårdshöjden omfattar 130 hyresrätter med en beräknad produktionsstart i mars 2018. Och markanvisningen vid Söraskolan omfattar cirka 270 hyresrätter och 10 bostadsrätter i radhus med en planerad produktionsstart i augusti 2018.

 

– Österåker är en expansiv och attraktiv del av Stockholmsregionen med en befolkningsutveckling över genomsnittet. Vi hoppas på en första möjlig byggstart här under 2018, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

 

I Österåker bor 43.000 personer och under sommartid fördubblas befolkningen genom fritidsboende och besökare. Centralorten Åkersberga ligger knappt tre mil nordost om Stockholm, eller 30 minuter med bil, buss eller tåg.