25 april 2024
måndag, 26 juni 2017 13:41

Skanska säljer för 850 Mkr till Niam

Skrivet av 
alt
Skanska säljer nyutvecklade fastigheter om närmare 24.000 kvm nära  pendeltågsstationen i Flemingsbergsdalen.


Skanska har, med Pangea Property Partners som rådgivare, sålt tre fastigheter i Flemingsbergsdalen i Huddinge söder om Stockholm till Niam. Det underliggande fastighetsvärdet för fastigheterna är cirka 850 Mkr. De tre husen har en total bruttoyta om cirka 23.700 kvm och ligger precis intill den lokala pendeltågstationen. Tillträde sker under årets fjärde kvartal.
    

– Vi är glada att slutföra den här affären som utgör avstampet för den fortsatta utvecklingen av Flemingsbergsdalen. Vi har arbetat länge med projektet för att hitta rätt verksamheter och rätt hyresgäster för området och försäljningen visar att arbetet gett resultat. I och med försäljningen till Niam har vi en bra partner i området som förstärker platsen som vi ser som den mest dynamiska och intressanta i södra Storstockholm, säger Johan Sahlberg, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige.
    

I början av 2014 tecknade Skanska hyresavtal med ICA Fastigheter respektive Huddinge kommun avseende ett ICA Maxi och en kommunal sporthall i Flemingsbergsdalen. Därmed påbörjades en omfattande utveckling och uppförande av fastigheterna som numera även innehåller ett long-stay-hotell samt en sjukgymnast- och rehab-operatör som är uthyrda till Forenom respektive MedFit AB.
    

– Vi är glada över att kunna köpa tre högkvalitativa fastigheter med bra hyresgäster i en av Stockholms snabbast växande delmarknader. Den fortsatta utvecklingen av infrastrukturen och en stark projektutvecklare som Skanska i området har varit viktiga faktorer i vårt investeringsbeslut, säger Fredrik Jonsson, tillträdande vd för Niam.
    

Byggnationen pågår för att färdigställa lokalerna för Forenom och MedFit. Före utgången av 2017 ska de nyproducerade husen vara färdigställda.