19 april 2024
torsdag, 22 juni 2017 11:22

Fabege investerar 140 Mkr i Råsunda

Skrivet av 
alt
Fabege bygger en skola för Solna stad i Råsunda.

 

Fabege och Solna stad har kommit överens om att uppföra en skola för årskurs 7-9 för cirka 360 elever, en förskola för 80 barn samt ett gruppboende med sex lägenheter, allt på en yta om totalt 5.100 kvm.

 

Det är den tidigare fyravåningar höga kamformade kontorskroppen i Råsunda där både Svenska Fotbollförbundet och AIK haft sina kontor som nu byggs om för 140 Mkr.

 

Hyresavtalet med Solna är tecknat på 20 år med en hyra om cirka 12,5 Mkr per år och inflyttning för alla de tre verksamheterna beräknas ske redan till skolstarten höstterminen 2018. Byggnaden projekteras för miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use nivå Very good.

 

Byggnaden får en ny fasad och kommer att bli ett välkommet inslag i området som förväntas få många barn med tanke på det stora antal bostäder som nu växer fram. Även det välkända höghuset som är mer känt som Dallasskrapan ska göras om till bostäder. Planarbete för detta pågår.

 

– Stadsdelsutvecklingen handlar mycket om att skapa en attraktiv plats där de som bor, verkar och vistas i området får en bra vardag. När det byggs mycket bostäder, kontor och handel är det viktigt att inte glömma bort barnen. I Råsunda har vi tillsammans med staden hittat en bra helhetslösning för väldigt många, säger Klaus Hansen Vikström, vice cd och chef affärsutveckling på Fabege.