24 april 2024
onsdag, 21 juni 2017 15:22

Scandic blir störst i Finland

Skrivet av 
alt
Frank Fiskers, vd och koncernchef på Scandic.

 

Scandic har tecknat avtal om förvärv av finska Restels hotellverksamhet. Förvärvet innebär att Scandic förstärker sin position som Nordens ledande hotellkedja och blir den största hotelloperatören på den finska marknaden. Köpeskillingen uppgår till 114,5 MEUR (1.120 Mkr) på kassa- och skuldfri basis, och erläggs kontant.

 

Scandic har idag 230 hotell i drift och under utveckling, varav 28 i Finland. Restels portfölj innefattar 43 hotell i Finland och Scandic blir i och med affären rikstäckande på den finska marknaden.

 

– Detta förvärv är ett stort steg framåt för Scandic Hotels och det ger oss ett starkt nätverk på den finska marknaden. Vi ser fram emot att driva och utveckla dessa hotell framöver under varumärket Scandic och vi välkomnar alla Restels medarbetare och kunder till Scandic, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på Scandic.

 

Restels portfölj består för närvarande av cirka 7.600 hotellrum fördelade på 43 hotell med långa hyresavtal, varav sju drivs genom franchiseavtal med Intercontinental Hotels Group. Merparten av hotellen drivs under varumärket Cumulus, och dessa kommer över tid att konverteras till Scandic. Säljaren kommer att kvarstå som hyresvärd till fyra av hotellen.