16 april 2024
onsdag, 21 juni 2017 15:08

Diös köper för 200 Mkr i Umeå

Skrivet av 
alt
Diös gör affär med Dcap AB och blir ägare till Släggan 6 om 16.000 kvm i centrala Umeå.

 

Diös Fastigheter förvärvar en kommersiell fastighet i centrala Umeå. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 200 Mkr. Parallellt med förvärvet avyttras fyra industrifastigheter där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 65 Mkr. Bytet sker med Dcap AB och tillträde för båda parter sker den 15 augusti.

 

Den förvärvade fastigheten, Släggan 6, omfattar totalt 16.000 kvm. De största hyresgästerna är First Hotell Dragonen, Max hamburgerrestaurang och Legendary gym. Fastigheten innehåller dessutom ett parkeringshus med 360 bilplatser. De sammanlagda årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 16,5 Mkr.

 

De avyttrade fastigheterna ligger i Röbäck och Västerslätt och omfattar ca 20.000 kvm bestående av mestadels lager och industri. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 8 Mkr. Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering. Transaktionen kommer att redovisas under tredje kvartalet 2017.

 

– Transaktionen kompletterar vårt förvärv av Castellums fastigheter tidigare i år och stärker ytterligare vår närvaro i området kring Västra Esplanaden i Umeå, vilket planeras genomgå en intressant framtida utveckling. Förvärvet sammanfaller med vår långsiktiga strategi och bidrar till ett levande centrum, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter.

 

– Jag byter en central fastighet mot bra industrifastigheter i etablerade områden som Röbäck och Västerslätt. Bytet passar bra in i min idé på utveckling av fastigheter i externa lägen, säger Leif Danielsson.