19 april 2024
måndag, 19 juni 2017 16:19

Sweco formar stora delar av Stureplan

Skrivet av 
alt
Swecos experter är involverade i flera uppdrag när Stureplan ska moderniseras. Källa: Sweco Architects


Just nu pågår planeringen av hur Stureplanskvarteret i centrala Stockholm ska moderniseras. Swecos experter är involverade i flera uppdrag, bland annat som arkitektsamordnare med uppdrag att koordinera designarbetet mellan flera kontor och myndigheter.
    

– Visionen är att Sturekvarteret ska bli en social, dynamisk träffpunkt i Stockholm. Sturekvarteret ska vara en självklar plats för stadens invånare och besökare att träffas och umgås på. Det är ett komplext och spännande projekt med många aktörer som innefattar 16 hus i ett stort och centralt kvarter, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet.
    

Vidare har Swecos konstruktörer haft en betydande roll i projektet, dels som huvudkonstruktör för den nya Sturegallerian som planeras, dels som konstruktörer för ytterligare två byggnader inom Sturekvarteret. Dessutom har Swecos installationskonsulter tillsammans med Swecos miljökonsulter och samhällsplanerare ansvarat för att ta fram en hållbarhetsstrategi för nya Sturekvarteret.
    

– Att så många av våra kompetensområden är involverade i projektet visar att Swecos breda kompetens kommer till nytta i ett sådant stort stadsutvecklingsprojekt som detta, säger Jan Mattsson.