18 april 2024
fredag, 09 juni 2017 15:39

Hemfosa köper för 1 Mdr i Halmstad av Fem Hjärtan

Skrivet av 
alt
Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa.

 

Hemfosa har tecknat avtal med Fem Hjärtan Holding AB om förvärv av en fastighetsportfölj med tio fastigheter centralt belägna i Halmstad till ett underliggande fastighetsvärde om 1.066 Mkr.


Merparten av hyresintäkterna kommer från samhällshyresgäster, bland andra Halmstad kommun och Skatteverket. Hemfosa ser utvecklingsmöjligheter i fastighetsportföljen som även ger en bra utgångspunkt för att kunna fortsätta växa på orten. Pangea


Property Partners har varit rådgivare åt Fem Hjärtan Holding i transaktionen.

 

Samtliga fastigheter i affären är mycket centralt belägna i Halmstad. Merparten är kontorsfastigheter med samhällshyresgäster och 66 procent av de totala hyresintäkterna i portföljen kommer från offentliga hyresgäster. De tre största hyresgästerna är Halmstad kommun, Skatteverket och Länsstyrelsen i Halmstad som tillsammans står för 38 procent av hyresintäkterna. 

 

Den genomsnittliga återstående avtalslängden är 2,0 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 90 procent. Tillträde till fastigheterna beräknas ske den 1 september 2017. 

 

– Vi är glada att Hemfosa nu kan genomföra ytterligare ett större portföljförvärv med stor andel samhällsfastigheter i Sverige. Det här är fastigheter med riktigt bra lägen i Halmstad, en ort som växer och utvecklas och där vi gärna vill bli större. Vi ser goda möjligheter att utveckla fastigheterna genom ökad uthyrning till fler offentliga verksamheter och fastigheterna omfattar även en del mark som kan bli aktuell för nybyggnadsprojekt. Sammantaget en perfekt affär för Hemfosa, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa. 

 

Fem Hjärtan, säger i ett pressmeddelande, att bolaget är glada över att kunna lämna över fastigheterna till en välrenommerad specialist på förvaltning av lokaler med offentliga verksamheter i.

 

Samtidigt skapar försäljningen mycket goda förutsättningar för Fem Hjärtan Holding att satsa vidare på fler fastighetsinvesteringar inom kontor, vård och bostäder inom regionen. Fem Hjärtan Holding kommer initialt att påbörja en nybyggnad av ett centrumkvarter i Halmstad jämte ett flertalet bostadsprojekt i Skåne.