Skriv ut denna sida
torsdag, 01 juni 2017 10:29

Folksamgruppen köper Copper Building av Mengus

Skrivet av 
alt
Duvan 6, även kallad Copper Building, ligger på Klara Södra Kyrkogata 1, nära Centralstationen i Stockholm.

 

KPA Pensionsförsäkring, har som del av Folksamgruppen, tillträtt tomträtten till kontorsfastigheten Duvan 6 i centrala Stockholm (CBD) på Klara Södra Kyrkogata 1. Fastigheten kallas även Copper Building. Säljare är private equity-firman Mengus och dess fond Mengus 2011. Transaktionen genomförs som en bolagsförsäljning. Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus i transaktionen. Köpeskillingen offentliggörs inte.

 

Duvan 6, är en kontorsfastighet och en tomträtt om cirka 9.700 kvm. Fastigheten ligger alldeles intill Centralstationen i ett område som genomgår en utveckling i ett idealiskt kommunikationsläge.

 

– Det är glädjande att vi får möjligheten att förvärva denna kontorsbyggnad i de mest centrala delarna av Stockholm där efterfrågan på kontor är mycket god och dessutom ökar. Läget måste vara ett av Sveriges bästa för kontor, säger Lars Johnsson som är chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

 

– Vi är mycket nöjda med att ha genomfört vår affärsplan och uppnått våra mål avseende utveckling och uthyrning. Copper Building är den första avyttringen från Mengus 2011, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

 

Lokalerna i Copper Building har de senaste åren uppgraderats och förädlats av säljaren, vilket innebär att de har en god standard. Fastigheten är klassad enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM In-Use. Polisförbundet, KFO och Svenska kyrkan är några av hyresgästerna.

 

Mengus förvärvade år 2014 Duvan 6 av Fabege. Fabege köpte i sin tur Duvan 6 av Whitehall som köpte fastigheten år 2003 av Drott i ett förvärv med flera fastigheter om totalt cirka 5 Mdr kr.

 

I och med förvärvet av Duvan 6 har Folksamgruppen kommit mer än halvvägs i arbetet med att under de närmaste åren öka fastighetstillgångarna med 10 Mdr kr. Värdet av Folksamgruppens fastigheter uppgår idag till omkring 24 Mdr kr samt cirka 27 Mdr kr under Folksamgruppens fastighetsförvaltning.

Senaste från Redaktionen