24 april 2024
fredag, 26 maj 2017 17:10

Bensinstation i Oslo omvandlas till stadsdel

Skrivet av 
alt
Daimyo Property vill helst bygga 42.800 kvm, varav bostäder om cirka 13.500 kvm på en tomt för en bensinstation vid Østre Aker vei i Oslo. Bild: Topic Arkitekter.

 

Daimyo Property vill bygga 42.800 kvm bostäder och kommersiella fastigheter på en tomt för en bensinstation vid Østre Aker vei i Oslo, nära Økern centrum.

 

– Det här är en tomt med mycket bra läge i det framtida Økern med närhet till kollektivtrafik, inklusive en framtida ny spårvagnslinje. För oss är detta en viktig tomt, och det finns ett omfattande arbete att göra framöver, säger vd Espen Aubert i Daimyo Property till norska Estate Nyheter.

 

Topic Arkitekter och A-Lab har gjort en första plan tillsammans med Building Services för det 16.000 kvm stora tomtområdet. Av de inlämnade handlingarna framgår det att Daimyo Property vill helst bygga 42.800 kvm, varav bostäder om cirka 13.500 kvm. Alternativt kommer bolaget bygga cirka 60.000 kvm för kommersiella fastigheter.

 

– Utvecklaren vill ha nya byggnader på tomtmark där bensinstationen ligger, nya byggnader för en multifunktionell stadsdel med betoning på industri/handel, säger Topic Arkitekter.

 

– Området utgör en felande länk mellan flera etablerade och framtida urbana strukturer och som kommer att kännetecknas av omfattande omvandlingar till täta multifunktionella stadsdelar. Projektet har en nyckelroll för att länka samman området med stadsdelen Hovin, framhåller Topic Arkitekter.

 

Enligt Aubert kommer Daimyo Property att genomföra detta projekt tillsammans med en eller två strategiska partners.