20 april 2024
fredag, 26 maj 2017 17:00

NetPort Science Park i Karlshamn expanderar

Skrivet av 
alt
Illustration på den nya byggnaden i NetPort Science Park. Bild: Anders Törnqvist arkitektbyrå.

 

NetPort Science Park står inför en större expansion som ska resultera i 700 nya arbetsplatser och med inslag öppna för allmänheten med biografsalonger, restaurang och utställningsytor. Förra året beslutade Karlshamnsfastigheter ABs styrelse att även en konsertlokal ska innefattas i byggnaden. På fredag presenteras innehållet i det nya bygglovet.

 

– Istället för att kopiera sådant som görs i storstäderna så tar vi vara på det som är specifikt för just den här orten och försöker hitta spetsen som gör platsen både nationellt och internationellt konkurrenskraftig, säger NetPort Science Parks vd Samuel Henningsson. Vi kommer dessutom bli den enda science parken i Sverige med både konsertlokal och biografer, fortsätter han.

 

Arkitekt Anders Törnqvist ser ett starkt kulturellt intresse i Karlshamn som tagit sig många positiva uttryck. Han ser därför stora vinster med att inkludera kulturen med dess värden i utvecklandet av ny innovativ teknik och forskning.

 

– Sverige är känt för bra formgivning och teknisk utveckling, men sällan för kombinationen. Genom att kombinera kultur och teknik i rätt utformning skapar vi en berikande miljö som blir unikt för Karlshamn. I bästa fall en framgångsfaktor, säger arkitekt Anders Törnqvist.

 

– Det här är en viktig satsning för kommunens attraktionskraft, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson.

 

– Detta är den största satsningen som Karlshamnsfastigheter har gjort och den kommer att få en stor betydelse även byggnadsarkitektoniskt, säger Marie Håkansson Wahlström, vd för Karlshamnsfastigheter AB.