24 april 2024
onsdag, 17 maj 2017 22:08

Full fart för White

Skrivet av 
alt
Monica von Schmalensee, vd för White  och Ulla Bergström, kontorschef White Stockholm.

 

Foto: Therése Särnbäck


Under torsdagen den 17 maj hade White Öppet Hus – för trettonde året i rad. Temat i år var: ”Democratizing spaces”. Ett tema om att demokratiska offentliga platser ska skapas för alla.

 

Flera hundra hade kommit till Whites event. Det går bra för White. Under 2016 fick White 147 nya medarbetare, vilket innebär att antalet anställda i dag uppgår till 916. Det betyder att White är det tredje största arkitektkontoret i Europa.

 

White arkitekter har blivit kända för sitt starka engagemang i arkitektur, stadsutveckling och hållbarhet, vilket har bidragit till att skapa nya lösningar för att bygga vackra, täta och hållbara städer.

 

White sätter kvalitet framför kvantitet i en hållbar och långsiktig arkitektur. Medarbetarna på White arbetar gärna interdisciplinärt, vilket betyder att arkitektbyrån jobbar i team med flera specialistkunskaper. White är även initiativtagare till forskning, samarbete och utbildning för att bidra med utveckling till byråns kunder och till dem själva.

 

När Moncia von Schmalensee blev Årets samhällsbyggare 2016 framhöll hon:
– White Arkitekter har varit väldigt aktiva inom hållbarhetsfrågorna där alla medarbetare bidrar med sitt kunnande för hållbara lösningar. Genom vår storlek som tredje största arkitektkontor i Europa kan vi vara med och påverka. Jag är väldigt engagerad i frågorna om hur vi ska möta morgondagen och nu ser jag mig också som en svensk ambassadör när vi exporterar vårt kunnande till resten av världen.

 

 

alt
Från vänster arkitekter på White: Fabian Sjöblom, kontorschef Ulla Bergström, Elena Kanevsky och Linda Alm från Jensen Education.

 

 

alt

Från vänster: Lise-Lott Kolessar, Ulrika Stenkula, Marja Lundgren och Stefan Fröjdendahl.

alt
Ulla Bergström, kontorschef White Stockholm, har åter sett att Stockholmskontoret fått flest anställda.

alt
Linda Mattsson och Lovisa Kihlborg.

 

 

alt

Det var många som hade kommit till Whites Öppna Hus.

 

 

alt

Två glada systrar. Från vänster Monika Hellekant, arkitekt White och Charlotte Hellekant, operasångerska.

 

 

alt

Eva Schelin.

 

 

alt

Anna Kruus från AIX och Johan Janssens från Nyréns.

 

 

alt

Britta Blaxhult är en välkänd fastighetsutvecklare, från bland annat NCC och Veidekke. Nu verkar hon på Einar Mattsson som mark- och projektförvärvschef.



alt

 Monika Hellekant och Ola Nilsson.




 

alt

Det offentliga rummet ska vara tillgängligt för alla. Nu arbetar Charlotte Hellekant engagerat med att etablera en en festival för klassisk musik på vackra Skeppsholmen i Stockholm.