19 april 2024
onsdag, 26 april 2017 10:45

Arlandastad Holding köper Eurostop Arlanda

Skrivet av 
alt
Arlandastad Holding AB växer med Eurostop Arlanda.


Arlandastad Holding AB har tecknat ett bindande förvärvsavtal med Unibail-Rodamco om att köpa fastigheten Norslunda 1:6 inkluderande Eurostop Arlanda. Affären blir startskottet för en helt ny etablering av ett internationellt event- och mässområde i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.
    

Eurostop Arlanda omfattar totalt 96.000 kvm, varav 72.000 kvm byggnadsyta. Anläggningen och fastigheten förvärvas i sin helhet och tillträdet sker senast den 1 september. Byggnaderna på fastigheten inrymmer bland annat ett hotell med 228 rum (operatör: Quality Hotel), 20.000 kvm garage och 25.000 kvm kommersiella ytor.
    

Den nya ägaren Arlandastad Holding kommer omgående att komplettera och vidareutveckla lokalerna. Bland annat planeras ytterligare 200 hotellrum i en ny detaljplan med genomförande under 2018.
    

– Förvärvet av Eurostop Arlanda är den perfekta pusselbiten i vår ambition att skapa en unik mötesplats vid Arlanda. Vår satsning på utbildnings- och utställningslokaler för fordonsindustrin har slagit väl ut och nu kan vi bygga vidare på nya affärssegment som behöver närheten till Arlanda, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Holding AB.
    

Eurostop Arlanda ligger i flygplatsstaden Airport City Stockholm som är ett långsiktigt utvecklingsprojekt mellan Arlandastad Holding, Swedavia och Sigtuna kommun. Syftet är att tillsammans skapa en attraktiv mötesplats för människor i områdena kring Arlanda flygplats med ambitionen att skapa 50 000 arbetsplatser före 2030, varav många av de nya arbetstillfällena bildas inom mötesindustrin.
    

Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB glad att affären nu går i lås. Han säger:
– Vi har sedan tidigare utvecklat ett mötes- och utbildningskoncept för fordonsindustrin med 100.000 utbildningsdagar årligen, och vi har även gjort en första etablering av en mötesplattform för boendeindustrin. I och med förvärvet av Eurostop tar vi nu kliv framåt mot visionen om en internationell mässa vid Arlanda.
     

Utöver köpet av Eurostop investerar Arlandastad Holding för närvarande även i ny infrastruktur i närområdet för att förstärka tillgängligheten mot E4an och flygplatsen. En ny avfart från E4 samt en tunnel under E4 kommer att förbinda östra och västra delarna av Arlandastad. De nya anslutningarna beräknas vara färdiga under 2018.