24 april 2024
onsdag, 26 april 2017 10:43

SSM påbörjar försäljningen av 204 borätter i Kista Äng

Skrivet av 
alt
Intresset för SSM:s bostadsrätter i Kista Äng är stort.


SSM har påbörat försäljningen av 204 bostadsrätter motsvarande en total BOA om drygt 10.000 kvm inom ramen för projektet Kosmopoliten. Projektet är en del av det framväxande området Kista Äng och det är centralt beläget i nära anslutning till områdets planerade torg. Totalt planerar Stockholms stad för cirka 1.600 bostäder i området.
    

Kosmopolitens arkitektur består av varierande takhöjd, fasadmaterialval i tegel och trä samt sedumtak. Bostädernas BOA varierar mellan 24-98 kvm, varav närmare 90 procent av bostäderna har en bostadsyta om 30-65 kvm.
    

Merparten av bostäderna har egen balkong eller uteplats, och framtida bostadsrättsinnehavare erbjuds även eftertraktade och tidsenliga gemensamhetsytor i form av utegym, utomhuspool, orangeri, stor cykelparkering, bilpool, laddningsstationer för elbilar samt kylrum för leverans av matkassar.
    

– Antalet föranmälningar till projektet har visat på ett högt intesse och vi ser därför fram emot att kunna starta försäljningen idag, säger Mattias Roos, vd och koncernchef SSM.
    

Produktionsstart beräknas till 2019 med en förväntad inflyttning under senare delen av 2021.
    

Ytterligare byggherrar som anvisats mark i planområdet är ByggVesta, JM, Veidekke, Stadsutveckling AB, SKB och Index International. Dessutom har SISAB anvisats mark för en skola i området.