20 april 2024
måndag, 24 april 2017 18:54

Bråviken Logistik köper av Invesco

Skrivet av 
alt
Stadiums stora logistikanläggning Vätet 2 I Norrköping köpte Invesco Real Estate av Fortin Properties i maj 2012. Stadium hyr Vätet 2, omfattande cirka 41.000 kvm, på ett längre kontrakt.

 

Det av Pareto Securities nybildade bolaget Bråviken Logistik har köpt en portfölj bestående av tre logistikfastigheter i Nyköping, Norrköping och Jönköping av Invesco Real Estate. Totalt omfattar beståndet cirka 140.000 kvm. Fastigheterna är fullt uthyrda till Nyköpings kommun, Stadium respektive Aditro Logistics. I samband med transaktionen reste Pareto Securities, på uppdrag av Bråviken Logistik AB, 545 Mkr i eget kapital från nordiska institutionella och privata investerare.    

 

– Vi är nöjda med försäljningen till Bråviken Logistik som nya långsiktiga ägare till fastigheterna. Det är tre moderna logistikanläggningar och vi har med en aktiv förvaltning kunnat realisera en bra avkastning från fastigheterna. Invesco har en fortsatt positiv syn på den svenska marknaden och har som ambition att genomföra nya förvärv under 2017, säger Joen Siggelin på Scius Partner, som är lokal samarbetspartner åt Invesco Real Estate i Sverige.

 

– Vi är glada över att ha genomfört den här transaktionen med kvalitativa fastigheter och välkända hyresgäster på långa kontrakt. Beståndet är modernt och uppfyller vår kravprofil gällande kvalité, långsiktighet och starka kassaflöden, säger Stefan Gattberg, Head of Corporate Finance på Pareto Securities AB.

 

CBRE och Linklaters har varit rådgivare åt Invesco Real Estate och Roschier har varit legal rådgivare åt köparen.