20 april 2024
fredag, 21 april 2017 11:17

Skandia bygger stadsdel i Sundbyberg

Skrivet av 
alt

Skandia Fastigheter satsar på umgänge, matlagning och odling i samband med planeringen av de nya bostäderna i Fabriksparken.


Nu påbörjar Skandia Fastigheter omvandlingen av en parkeringsplats vid kontorsområdet Fabriksparken i centrala Sundbyberg till en del av en levande stadsdel med plats för restauranger, handel, kontor och 450 nya bostäder. I planeringen av bostäderna prioriterar Skandia Fastigheter umgänge, matlagning och odling. En paviljong som presenterar bostäderna och området för allmänheten invigs i maj tillsammans med krögaren, TV-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor, som tillsammans med inredningsarkitekt Fredrik von Shewen har medeverkat i utformningen av de kommande bostäderna.
    

– Marken har tidigare använts som en parkeringsplats och efter ordinarie arbetstid blir det tomt i området. Vår målsättning är att på ett hållbart sätt utveckla Fabriksparken till en levande stadsdel. Alla hus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, och vi vill att såväl bostädernas som områdets utformning ska bjuda in till umgänge med familj, vänner och grannar, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.
    

Fabriksparkens paviljong kommer efter invigningen att stå öppen varje måndag mellan klockan 12.00 och 18.00 för att vara en mötesplats där besökare kan ta del av bland annat badrum, kök, smarta lösningar för hemmaodling samt utformning av gemensamma umgängesytor, som gröna innergårdar och takterasser.
    

Genom Fabriksparken planeras ett stråk med sittytor i parkmiljö samt ett torg med plats för fik, uteserveringar och småbutiker. Den första etappen består av 150 bostadsrätter, om ett till fem rum, som planeras stå färdiga för inflyttning till våren 2019.
    

När Fabriksparken står klar 2021 ska Skandia Fastigheter ha tillfört området sammanlagt 450 nya bostäder med fokus på ett socialt och hållbart liv. I närheten finns såväl Marabouparkens grönska som allmänna kommunikationer, och husen uppförs i tegel för att knyta an till områdets historia.