23 april 2024
tisdag, 11 april 2017 14:49

Nytt samråd om 750 bostäder i Hornsberg

Skrivet av 
alt
Hornsbergskvarteren, korsningen Lindhagensgatan-Nordenflychtsvägen. Illustration. Tengbom arkitekter

 

alt

Förslag på nytt bostadshus i kvarter 4. Vy från idrottsplatsen. Illustration: Alessandro Ripellino Arkitekter

 

Stockholms stad visar nu ett planförslag som innebär att planerna för stadsutvecklingsområdet Nordvästra Kungsholmen fullföljs och möjliggör cirka 750 nya bostäder, 200 hyresrätter och 550 bostadsrätter, i fyra bostadskvarter. I området finns det i dag en bussdepå vid Kristinebergs idrottsplats. Närmast Essingeleden byggs kontorskvarter om cirka 90.000 kvm och en idrottsanläggning med två idrottshallar. Kristinebergsidrottsplats bevaras och parkmarken utökas i området.

 

Förslaget ska fullfölja planerna för stasutvecklingsområdet för Nordvästra Kungsholmen genom bland annat en omvandling av bussdepån. Västra Kungsholmen utpekas i Stockholms översiktsplan som ett stadsutvecklingsområde. Ett program för utbyggnaden i del av området godkändes av stadsbyggnadsnämnden 2002.

 

Förutsättningar för planarbetet har förändrats sedan samråd 2010 varför det samrådas på nytt.

 

Plansamråd pågår under tiden 4 april – 16 maj i Tekniska Nämndhusets lokal Fyrkanten, Fleminggatan 4.

 

Genomförande beror på när SLL kan lämna området. Detaljplan för ny bussdepå i Tomteboda antogs av Solna stads kommunfullmäktige den 27/3 2017, men det är fortfarande inte klart när SLL:s bussdepå kan lämna området.

 

Byggherrar: Skanska (kontor och bostäder), Ikano Bostad (bostäder), Borätt/Seniorgården (bostäder) och Familjebostäder (bostäder samt LSS-boende).