16 april 2024
tisdag, 28 mars 2017 18:49

SSM positionerat för tillväxt

Skrivet av 
alt
Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM Holding.

 

SSM Holding AB har presenterat prospekt och prisintervall för aktierna inför sin förestående börsnotering och nyemission. Erbjudandet förväntas generera en nettolikvid till SSM om cirka 500 Mkr, efter avdrag för transaktionskostnader om totalt cirka 40 Mkr.

 

Börsnoteringen och nyemissionen ska möjliggöra att för SSM, som grundades 1993 och idag cirka 5.800 byggrätter i sin byggrättsportfölj, att fortsätta expandera och öka antalet produktionsstarter. Målsättningen är att komma upp i 1.800 byggstarter årligen från 2021.

 

Erbjudandet består av ett erbjudande till institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt ett erbjudande till allmänheten i Sverige och priset per aktie kommer att fastställas inom intervallet 54-64 kr, motsvarande ett värde på bolagets totala antal aktier på mellan 2.165 Mkr och 2.466 Mkr efter att noteringen har genomförts.

 

Erbjudandet omfattar lägst 8.437.500 och högst 10 miljoner nyemitterade aktier där antalet aktier bestäms baserat på det slutliga priset i det s.k. baserbjudandet. Dessutom erbjuds befintliga aktier av bolagets grundare och huvudägare Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand genom deras helägda bolag Eurodevelopment Holding AG. Huvudägaren avser att behålla en väsentlig ägarandel även efter noteringen om cirka 59 till 67 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

 

Länsförsäkringar Fondförvaltning AB, Malmegårds Fastighets AB, samt Grandholm Fastigheter AB har åtagit sig att vara cornerstone-investerare och under vissa förutsättningar förvärva aktier till ett värde om 180 Mkr, motsvarande lägst cirka 25 respektive 29 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet. Dessutom har bolagets vd Mattias Roos överenskommit med huvudägaren att vid noteringen köpa motsvarande en procent av det totala antalet aktier i bolaget före erbjudandet från huvudägaren till samma pris som det slutliga priset i erbjudandet, vilket motsvarar ett värde om cirka 16-19 Mkr.

 

Beräknad första handelsdag för SSM:s aktier på Nasdaq Stockholm är den 6 april under kortnamnet ”SSM” och beräknad likviddag är den 10 april.

 

– SSM har ett fokuserat, attraktivt och lönsamt affärskoncept samt en rutinerad och effektiv organisation tillsammans med en betydande projektportfölj. Vi är därmed väl positionerade för en fortsatt lönsam tillväxt. Jag ser fram emot att tillsammans med våra befintliga och tillkommande ägare samt alla anställda i SSM fortsätta att stärka vår position inom funktionssmarta bostäder som många fler människor har råd med, säger vd Mattias Roos.

 

ABG Sundal Collier och SEB är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners i samband med noteringen. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB är legal rådgivare till Bolaget och Huvudägaren och Advokatfirman Hammarskiöld & Co är legal rådgivare till Joint Global Coordinators.