24 april 2024
onsdag, 22 mars 2017 10:43

Skanska bygger åt Folksam i Sorgenfri

Skrivet av 
alt
Folksams dotterbolag KPA Pension tar över kvarteret Spårvagnen i Sorgenfri, Malmö, med 40 hyreslägenheter vid färdigställande i maj nästa år.


Skanska Hyresbostäder utvecklar och bygger 40 lägenheter i samarbete med Folksam dotterbolag KPA Pension i Sorgenfri i Malmö. Projektet som beräknas stå klart i maj 2018 är Skanskas första projekt med egenutvecklade hyresrätter i Malmö. Det är också det första av totalt fem projekt i Malmö som Skanska Hyresbostäder planerar att genomföra tillsammans med Folksam.
    

– Det är glädjande att KPA Pension kan bidra till fler hyresbostäder på bostadsmarknaden, samtidigt som vi förvaltar kundernas pensionspengar på ett tryggt och etiskt sätt, säger Lars Johnsson, som ansvarar för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.
    

Det aktuella projektet omfattar ett sex våningar högt bostadshus som uppförs på en outnyttjad tomt i Sorgenfri-området i de östra delarna av centrala Malmö. Projektet är del av en större utbyggnad av området som drivs av Malmö Stad för att bygga ihop Sorgenfri med Malmös innerstad.
  

Skanska Hyresbostäder är en nystartad verksamhet som utvecklar och bygger hyresbostäder. Målet är att bygga 600 hyresbostäder om året i hela landet.