25 april 2024
fredag, 17 mars 2017 11:04

Kungsleden förlänger avtal om 11.440 kvm

Skrivet av 
alt
Avtalet mellan Kungsleden och Hotell Plaza innebär att uppgraderingen av hotellet i Skrapan (Lorens 14) kan fortsätta.


Kungsleden har förlängt hyresavtalet med Hotell Plaza i Västerås med 15 år, till år 2032. Avtalet omfattar 11.440 kvm i den centralt belägna fastigheten Lorens 14, även kallad Skrapan.
    

Hotel Plaza, numera medlem i Best Western Plus Hotel, står inför den sista etappen av en totalrenovering av hotellet och förstärker därmed sitt varumärke och koncept. Hyresavtalet med Kungsleden möjliggör att 100 hotellrum renoveras samt att hotellet får ett Sky Spa på plan 23 och 25. Kungsleden kommer också omgående att påbörja byggandet av en ny hotellentré.
    

– Vi är glada över samarbetet med en ambitiös hyresgäst som vill vara med att bidra till Västerås City. För Kungsleden är det viktigt att ha en stark hotelloperatör som hela tiden strävar efter att utveckla sina koncept och verksamheter. Satsningen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner för att skapa utveckling, säger Mats Eriksson, fastighetschef förvaltningsområde Mälardalen.
    

– Det förnyade samarbetet gör att vi kan satsa på en helt ny och unik spaupplevelse, slutföra renoveringen av alla 202 hotellrum och korridorer samt bygga en helt ny hotellentré. Det gör vårt erbjudande till hotellgästerna än mer attraktivt, säger Tobias Hultberg, vd för Hotel Plaza, Aros Congress Center och Hotel Esplanade.
    

Västerås är Sveriges femte största stad och en viktig tillväxt- och logistikort med ett strategiskt läge invid E18 samt goda kommunikationer till Stockholm och övriga Mälardalen. Kungsledens kluster Västerås City är koncentrerat kring de centrala delarna av staden och inkluderar bland annat landmärket Skrapan. Kungsleden äger totalt 153.000 kvm i Västerås City och är stadens största kommersiella fastighetsägare.