20 april 2024
tisdag, 21 februari 2017 19:28

Skandias nya Quality-hotell: The Mill

Skrivet av 
alt

Skandia Fastigheter färdigställer Quality Hotel The Mill i kvarteret Davida (det tidigare Konserthuset) i centrala Malmö.

 

Bland 350 namnförslag från malmöiterna om vad det nya Quality-hotellet i centrala Malmö ska heta så kammade Miriam Fisch hem tävlingen. Malmös nästa hotell kommer heta Quality Hotel The Mill. Skandia Fastigheter har påbörjat ombyggnationen och invigning är planerad till årsskiftet 2018/2019.

 

Det var i höstas som Skandia Fastigheter och Quality Hotel utlyste en tävling där allmänheten fick vara med att bestämma namnet på det nya Malmöhotellet. Det 13 våningar höga hotellet kommer att ligga mitt i Malmö – i korsningen Amiralsgatan och Föreningsgatan, och erbjuda bland annat 225 hotellrum, restaurangen Brasserie X, lobbybar och gym med ett av Malmös mest centrala garage.

 

– Det här hotellet vill vi ska bli Malmöiternas ställe och då är det också självklart att det är de som ska döpa det. Vi har fått mail som aldrig förr så det är tydligt att det finns ett stort intresse och engagemang för hotellet. Nu när namnet är bestämt så är det bara att räkna dagarna till dess att vi får inviga hotellet, säger det blivande hotellets ägare Petter A Stordalen.

 

Juryn föll för namnet, inte bara för att det var snyggt utan också för att det tar vara på områdets historia och själ. Möllevången, dit hotellet gränsar, är döpt efter det skånska ordet mölla som betyder kvarn. Genom att använda det engelska ordet så öppnar det upp för en stor internationell målgrupp för hotellet.