19 april 2024
tisdag, 21 februari 2017 11:38

24Storage säkrar ytterligare expansionskapital

Skrivet av 
alt

Michael Fogelberg, vd och koncernchef för 24Storage.


Selfstorage-bolaget 24Storage har genomfört en kapitalanskaffning om totalt 250 Mkr genom en företrädesemission om 50 Mkr samt en ny kreditfacilitet i bank om 200 Mkr. Majoriteten av befintliga investerare tecknade sin del i emissionen och Ernströmgruppen samt Per Josefsson Invest utökade sitt ägande i bolaget.
    

– Urbaniseringen är global megatrend som tilltar i betydelse. Även i Sverige väljer allt fler att flytta till de stora städerna och det skapar en stadigt stigande efterfrågan i self-storagebranschen. Med kapitalet säkerställer vi vår expansionsplan, som innefattar nyetablering av anläggningar och vidareutveckling av vår systemplattform, säger Michael Fogelberg, vd och koncernchef för 24Storage.
    

– Michael Fogelberg och hans team är några av de mest erfarna inom branschen och ur ett investerarperspektiv är self-storage en mycket attraktiv typ av fastighetstillgång. 24Storage gjorde ett starkt 2016 och vi har fortsatt ambitiösa mål och även stor potential utanför Sveriges gränser, säger Fredrik Tilander, styrelseordförande och ägare i 24Storage.